Kvindesundhed

Hvorfor fokus på kvindesundhed?

Fordi kvinders sygdomme, sundhed og trivsel har været overset i alt for mange år! Et godt eksempel herpå er en omfattende undersøgelse om, hvad der resulterer i et godt liv og hvor længe vi lever: ”The Harvard Study of Adult Development”. Forskerne bag undersøgelsen har fulgt 724 mænd siden 1938! Ja, nemlig! I undersøgelsen, som formentlig er den længste undersøgelse nogensinde, indgår KUN mænd. Undersøgelsens vigtigste delkonklusion viste, for øvrigt, at vejen til det gode, sunde og lange liv handler om gode, kvalitets relationer – i al fald for mænds vedkommende!

Derudover oplever vi, alt for ofte, at kvinder får at vide, at de skal indstille sig på, at leve med de gener, problemer og/eller smerter de døjer med. Det kan eksempelvis være gravide kvinder der døjer med smerter i bækkenet eller lænden, kvinder der har født der bliver ved med at have ondt eller kvinder der døjer med gynækologiske gener.

De får ofte en besked om, ”at der ikke kan gøres noget ved det”, ”det nok skal gå over”, og i værste fald ”må de bare leve med det”! Vores krop er intelligent og mange gener og symptomer bliver bedre over tid. Men ville det ikke være en god idé, at undersøge om generne og smerterne kunne forsvinde helt eller delvist – og hurtigere?

Det er vores oplevelse og erfaring, at vi kan hjælpe rigtig mange kvinder så de kan blive deres symptomer kvit, eller i al fald, få det bedre.

På Q KLINIK er vi alle uddannede fysioterapeuter, hvilket tager 3 ½ år, og har i tillæg til denne læst osteopati som er en deltidsuddannelse over 5 år. Derudover deltager vi regelmæssigt i kurser og konferencer i ind- og udland, og modtager sideløbende supervision på klinikken.

Du kan læse nærmere under vores profiler, hvad vi – hver især – har valgt at fokusere på og videreuddanne os indenfor. Hvis du er i tvivl om, hvem du skal bestille en tid hos, er du velkommen til, at kontakte os.

QKLINIKKvindesundhedsbillede